2012. 12. 22.

Kamu volt az egész...

 

Sok ember tegnapra jósolta a maja naptárra hivatkozva a világvégét. Sokan felmondtak a munkahelyükön, vagy kivették a gyerekeiket az iskolából. Emberek ezrei dőltek be egy téveszmének, ami valójában nem a majáktól, hanem a mai emberektől származik.

 

A maják időszámításának kezdőnapja Kr. e. 3114. augusztus 11-ike. 2012. december 21-ikén pedig csak egy nagyobb időszak zárul le, mert eltelik 13 baktun. (1 baktun 400 évet jelent.) A baktunnál léteznek nagyob egységek is a maja naptárban. Például 20 baktun jelent egy pictunt, ami 8000 év. Még ennél is nagyobb egységek a
calabtun (160 ezer év), a kinchiltun (3,2 millió év), az
analtun (64 millió év) és az
iztun (128 millió év). (wikipédia)

 

Ha szerintük már nagyjából ötezer év alatt vége lett volna a világnak, fölösleges lett volna alkalmazniuk például a 128 millió évet jelentő iztunt a naptárrendszerükben. A kutatók szerint tegnap csak új időszámítás kezdődött el a maja naptárban. Ma 13.0.0.0.1-et írunk. Elképzelhető, hogy egy új időszak változással is jár majd (ennek persze még nem látszik nyoma). Én hiszek abban, hogy ha lesz is valami változás, az legalább pozitív lesz.

 

A világvégével kapcsolatos téveszméket csak egyszerű emberek terjesztették, megszállottság miatt vagy riogatás céljából. Egy újabb alkalom, amikor kihasználták mások hiszékenységét és befolyásolhatóságát. Mert, az jó ha hazudik a média, a politika és eltorzítják a saját véleményedet a világról... Ha az ő véleményüket erőltetik rád...
 
 

Én abban hiszek, hogy a világvége nem a majáktól, vagy akármi mástól függ, hanem a MAI EMBEREKTŐL. Igen, azoktól az emberektől, akik hazudnak, kihasználnak mást, csalnak, széthúznak, nem gondolkodnak. A világot MI alkotjuk, minden percéért MI vagyunk felelősek. Az életünkkel, gondolkodásunkkal és feljettségünkkel MI tudunk változtatni rajta és MI tudjuk okozni a végét is. Ne a mindenféle téveszmékre figyelj, hanem tartsd meg a saját véleményedet, aszerint cselekedj és formáld a világot! Minden ember élete egy rövid napot jelent a Föld hosszú életében. Tehát a TE életed is csak egy napnyinak tűnik a Föld többmilliárd évéhez képest. Ez a TE napod és csak TE cipeled a válladon annak a felelősségét, hogy mit teszel a világ életének rád jutó napján.


1 megjegyzés:

Világidő =) WorldTime◔