2010. 04. 09.

Egyiptom☀ Hieroglifák és istenek

!مرحبا

Pár évvel ezelőtt, kiskoromban még nem Olaszország-fan voltam, hanem Franciaország, Görögország és Egyiptom volt a kedvencem. Most azon szorgoskodtam, hogy az Ókori Egyiptomról írjak egy bejegyzést. Az egyiptomiak főleg Kemet-nek hívták. A mai Egyiptommal szemben, az ország területe egy kicsit délebre is elnyúlt (Szudánba, akkoriban Núbia).


De mikor is kezdődött Egyiptom története? Időszámításunk előtt több, mint 3000 évvel, és az ókori "virágzó" birodalom kora i.e. 31-ben, zárult le, amikor a rómaiak már ezt a területet is magukévá tették. Egyiptom népe, mint általában az összes többi ókori nép, rendkívül találékony és okos volt. Ők használtak először időmérő eszközt árnyóra néven (a napórához hasonló elven működött). Nekik köszönhetünk például elég sok dolgot a csillagászatban és a matematikában.


Ezenkívül kifejlesztették a saját írásrendszerüket, a hieroglifa írást, melyet papiruszra írtak. Nyelvük az egyiptomi nyelv,az afroázsiai nyelvcsalád (idetartozik például az arab és a héber is)egy kihalt sémi nyelve. De most, miután ejtettünk pár(száz☻) szót az Ókori Egyiptom általános dolgairól, jöjjenek a címben említett hieroglifák és istenek. Az igazi hieroglif írás betűírás volt, jobbról-balra (ellenkező irányban) haladt, főként mássalhangzókat jelöltek vele. (tisztára, mint az araboknál:) ﺕ!) Lent láthatod majd azokat a hieroglifákat, amelyeket egy hang ábrázolására használtak. Át tudod írni vele neved, vagy a barátaid nevét.

Íme az én nevem :D →
Színesen:


Ha te is át szeretnéd színes formában írni a neved akkor klikk Básztet szobráraツ! Istenek: majd később :) Glitteres feliratokGlitter képek

1 megjegyzés:

Világidő =) WorldTime◔