2010. 04. 02.

♣✿Tavasz mindenütt✿♣


Már korábban is készítettem bejegyzést, erről a sokak számára legjobban kedvelt évszakról, de hát ugye ma eljött végre a tavaszi szünet első napja :)! Ezért most arra voltam kíváncsi, hogy milyen a világ teljesen más pontjain a tavasz.



Hát az Antarktiszon most is kb. -40℃ lehet és tomboló hóvihar, bár ahogy ezen képen elnézem, ez ott senkit sem érdekel. :)

Gondolom a marokkói időjárás sem okoz számodra túl sok meglepetést. Olyan kellemes 30℃ körül lehet. Én azért szívesen eltölteném itt a szünetemet a sok عرب arab❤ között ☺!


Bár a kedvenc virágom, a tulipán török eredetű, mégis a hollandok tenyésztették belőle a legtöbbet és a legtöbb fajtát. Ha a mostani szünetem nálunk tölteném, azt hiszem gyakram látnék ilyen sokszínű tulipánföldet.ツ


Az indiaiaknál, tavaszváró ünnep a Holi. Ilyenkor az a szokás, hogy mindenféle színes porfestéket dobálnak egymásra az itteniek "Holi Hé!" kiálltás közben. Így emlékeznek Krisnára.

Japánban, szintén tavasszal virágzik a náluk nemzeti virágnak tartott さくらsakura. A sakurának a cseresznyefák virágait nevezik. Gyönyörű szirmaik, idővel délről északra haladva beborítják az egész szigetcsoportot. Természetesen Tokyō parkjai is tele vannak ültetve fáikkal, hogy a japánok mindenhol csodálhassák őket.


Végül zárjuk a sort Calabriával. ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔