2014. 06. 15.

Idézetek a felnőtté válásról

"A felnőtté válás egy dolgot jelent: függetlenséget. Mind vágyunk rá. Néha más embereket használunk, hogy kiharcoljuk magunknak. Néha a másikban találjuk meg. Néha a függetlenségnek ára van, és ez az ár lehet nagyon borsos is, mert a legtöbbször harcolnunk kell, hogy kivívjuk függetlenségünket. Soha nem adjuk fel és soha nem mondunk le róla." 
/A pletykafészek c. film/


 "A felnőtté válás nem azt jelenti, hogy el kell hagynod gyermeki énedet, érzelmileg kell felnőni, de egy felnőtt csak úgy lesz teljesen felnőtt, ha lelkének egy zugában ott lakozik továbbra is a gyermeki énje, amely buzdít, lelkesít, épít."


 "Hogy hogyan és milyen tempóban habzsoljuk az életet, szinte mindig az életkorunk határozza meg. Ebben a versenyben már gyermekkorunktól rész veszünk, és soha nem állunk meg. Mintha minél előbb a végire szeretnénk érni. Ahogy érettebbek leszünk, alkalmanként lassítunk, hogy körülnézzünk és élvezzünk bizonyos pillanatokat. Ez a felnőtté válás biztos jele. Idős korunkban, amikor a tempó lelassul és a verseny a vége felé közeledik, időnk legnagyobb részét emlékezéssel töltjük, és elcsodálkozunk azon, hogy vajon hová is rohantunk annyira." 
Everwood c. film


"Haszontalan dolgoktól megszabadulni nem feladás, hanem maga a felnőtté válás." 
/Laurell Kaye Hamilton/


"Nagykorúvá válni egy pillanat műve, a felnőtté válás évek munkájába és számtalan áldozatunkba, küzdelmünkbe kerül."


"Azon a napon válik az ember igazán felnőtté, amelyiken először nevet magán tiszta szívből." 
/Ethel Barrymore/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔