2014. 06. 09.

Pinterest

Ma egy közösségi oldalt szeretnék nektek bemutatni, ami Magyarországon még kevésbé ismert. A  lányok körében már viszonylag elterjedt, pedig én (úgy, hogy már mindkettőt kipróbáltam) több lehetőséget látok a 
ben. A Pinterest 2010 márciusában indult el az USA-ban, és 2011-ben már rajta volt a 2011 50 legjobb weboldala listán. Ezen az oldalon ún. pineket tudsz gyűjteni különböző témájú pintáblákra. A pinek legtöbbször képek szoktak lenni, de gyűjthetsz animációkat, videókat, zenéket, youtube-klipeket, recepteket, vagy akár még cikkeket is egy adott  táblára. A we ♥ it lehetőségei viszont annyiban szűkebbek, hogy ott a honlap csak képeket vagy mozgóképeket enged gyűjteni. Újabb előnye a Pinterestnek, hogy természetesen ennek az oldalnak is létezik telefonos változata.


Mások pintáblái között nézelődve elég tág témakörökkel találkoztam. Ez persze annak is köszönhető, hogy a we ♥ it-tal ellentétben ezt az oldalt szinte minden korosztály használja, és nem csak nők, hanem férfiak is. Bár a felhasználók többsége itt is inkább nő. A youtube-videók, az online magazinok vagy hírportálok, illetve különböző blogok bejegyzései alatt legtöbbször megtalálhatod a közösségi oldalak megosztógombját. A Pinterestet (nem nehéz kitalálni :D) a piros körben vagy négyzetben elhelyezett P betű jelöli.

A honlap a twitter-hez hasonlóan jó lehetőség arra, hogy megismerkedj hozzád hasonló érdeklődési körűekkel, vagy akár külföldiekkel is. Én például csináltam pintáblát a magyarországi és az ausztriai utazási képeimről is, hogy az amerikai vagy más tengerentúli követőim jobban megismerjék ezáltal Közép-Európát, ahol élek. Ha megjött a kedved a pineléshez, akkor hajrá! De vigyázat, az oldal komoly függőséget is okozhat! :D Ha érdekelnek a pintábláim, a lenti képre kattintva tudod őket megnézni. :) 

Találkozunk egy későbbi bejegyzésben! ^^ bye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔