2013. 11. 01.

Régi filmek, rajzfilmek, játékok

Több rajzfilm, film vagy játék még évtizedek után is megtartotta a népszerűségét. Furcsa belegondolni, hogy sok ma is közkedvelt dolog akkor készült el, amikor szüleink vagy nagyszüleink még épphogy megszülettek. Ezek közül említenék meg most néhányat.


Jól ismert, vicces egerünket Walt Disney alkotta meg 1928-ban, vagyis még a II. világháború előtt robbant be a köztudatba. Az eredeti Mickey egérnek drótvékony végtagjai voltak és gonosz jelleme; macskákat és nőket kínzott. Később szerencsére jobb jellemvonásokkal ruházták fel és kerekdedebbnek rajzolták meg. A 1930-as években már Donald kacsával, Goofyval és Plútó kutyával is bővült a repertoár. 1978-ban Mickey csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

Az első Super Mario videojáték 1985-ben jelent meg a japán Nintendo cég által. A játék japán neve: スーパーマリオブラザーズ. Azóta rengeteg modernebb változat készült a játékról, mint például a Super Mario 64 vagy a Super Mario Galaxy. Mario egy olasz származású brooklyni vízvezeték-szerelő, aki egy csövön keresztül jutott el a varázslatos Csiperke Királyságba. Marionak van egy bátyja, Luigi, aki a későbbi verziójú játékokban szerepel. Mario egy hercegnőért harcol, akit Koopa Király fogságából kell kiszabadítania, miközben sárkányokkal küzd meg. A játék során Mario gombaszerű barna lényeket és teknősöket is legyőzhet. Hősünknek földön, föld alatt, vízben, levegőben és a sárkány lávától izzó várában egyaránt fel kell vennie a harcot ellenségeivel.

Híres, kövér Garfield macskánkat Jim Davis rajzolta meg 1978-ban. Garfield csak az evésre és az alvásra tud gondolni, bár időnként Ubul kutya heccelésén is jár az esze. Gazdáját Jon Arbuckle-nek hívják. Sok részen keresztül nevethetünk Jon sikertelen randijain is. Garfield története kezdetben csak képregény formában terjedt el, de később rajzfilm is készült róla. Szerencsére Grumpy Cat még nem ütötte ki őt a nyeregből! :D
A Star Wars, azaz a Csillagok háborúja első részét 1977-ben adták le. A műfaja sci-fi. George Lucas filmrendező ötletei alapján készült. Egyes idegen bolygókon játszódó jeleneteket sivatagokban forgattak. A Star Warsról több paródia is készült. Cselekménye a Galaktikus Köztársaság és a Galaktikus Birodalom közti átmenetek, valamint a Galaktikus Polgárháború körül forog.

A Hupikék törpikék 1981-ben készült. Gyártója a Hanna-Barbera cég, melynek a Frédi és Bénit is köszönhetjük. A kék törpök egy egész falut alkotnak, amit Hókuszpók, a gonosz varázsló minden áron meg akar találni. A rajzfilmet még napjainkban is adják az RTL Klubon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔