2010. 07. 10.

Használd a fantáziádat!。◕‿◕。

Tudom nem mindig könnyű, de már sokan megpróbálták, és eddig többnyire csak jó dolgok születtek belőle! ;) Ebben a bejegyzésben érdekes épületekről lesz szó. Akik ezeket tervezték, azoknak volt némi fantáziájuk és kreativitásuk.

Ez itt a brazil parlament, amely Brazíliaváros főutcáján található. Szép kis csónakformája van, bár nekem a magyar parlament a legszebb.ツ Egyébként a koppenhágai operaház is csónakot mintáz. (Brazíliaváros/Brazília)

SÜN! SÜN! SÜN! Aki már unja az iwiw alkalmazást, az menjen el Szingapúrba és nézze meg ezt a tüskés, sün formájú épületet. A képen nem látszik, de tengerpart mellé épült. 


Íme a Burj al-Arab, ami szerintem sokak számára ismerős. Szembetűnően egy vitorlás hajót formáz. Ez a világ egyetlen 7 csillagos luxusszállodája. A legolcsóbb szobáját 1000 $-ért adják ki egy éjszakára. 321 m magasságával egyben a világ legmagasabb szállodája is (nem összekeverendő a világ legmagasabb építményével, a szintén dubaji Kalifa-toronnyal!). (Dubay/UAE)

Ezt az épületet a németek Waldspirale-nak ("erdőspirál") nevezik. Németországban, Hessen tartományban, Darmstadt városban található. Hundertwasser stílusban épült. Ilyen stílusú épületek vannak Németország és Ausztria más részein is. 

Ez a Lótusz templom, amely India szent virágát, a lótuszt formázza. Alaprajza egy 9 oldalú sokszög. A Bahá'í vallás tiszteletére építették. A fönti képen felülnézetben látható.
A szirmok márványlapocskákból állnak. Az épület körül 9 db vizes medence található. (Újdelhi/India)

 

Láttál már ilyet? Ha nem, akkor ideje megvenni Pekingbe a repülőjegyet, ugyanis ez a furcsa tojásformájú épület ott található. Ez a nemzeti színházuk.

Bár ha már Pekingről van szó, a legtöbb embernek a Madárfészek Stadion jut eszébe a városról. Mindenki tudja, 2008-ban itt rendezték meg az olimpiát. Az épület kínai neve 北京國家體育場 :) . Nagyjából 45 ezer tonna acélból épült, 80 ezer férőhelyes, 330 m hosszú, 220 m széles, és 69,2 m magas.

Ezt a kissé "kicsavarodott" tornyot Turning Torso-nak hívják. Svédországban, Malmö városában, az Øresund-szoros partján áll. 190 m magasságával Svédország legmagasabb épülete. 2005-ben elnyerte a Emporis Skyscraper Award díjat, amely minden évben a legjobb felhőkarcolónak jár.

Nemcsak Egyiptomban, Mexikóban vagy a Louvre előtt vannak piramisok! A képen látható építményt még 2004-ben kezdték el építeni és a kazahsztáni időjárási szélsőségek ellenére elkészült 2 év alatt. Az asztanai Béke Piramisa vasból és üvegből áll, a tetején szűrődik be a természetes fény. 2006-ban a világ vallási vezetőinek második találkozóját tartották itt. Mostanság az épület operaházként működik.


Ha London, akkor Big Ben, Tower Brigde, piros emeletes buszok, teázás... De ki hallott már a Mary Axe Tower-ről?! 180 m magasságával kitűnik a többi ház közül. A formáját legtöbben egy uborkához hasonlítják de szerintem inkább rakéta alakú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔