2010. 05. 01.

Székesfehérvár♥Élménybeszámoló

Sziasztok!!! Hát Székesfehérvár tényleg gyönyörű volt...ツ

Reggel 7 körül indultunk, a Százszorszép elé (Szeged) jött értünk a busz. Mi Jerneysek rögtön befoglaltuk a leghátsó helyeket. =p Útközben nem láttunk sok érdekeset, mert az autópályán mentünk. Bács-Kiskun és Fejér megyén haladtunk át (de lehet hogy Pest megyén is, nem tudom pontosan). Emlékszem hogy áthaladtunk egy Duna feletti hídon és Dunaújvároson. Megörültem a Dunának, mert szegediként inkább csak a Tiszát szoktam gyakrabban látni. Elmentünk busszal a Velencei-tó mellett is, amit nagyon vártam, de nem sikerült lefotóznom. Körülbelül 10-kor érkeztünk meg (az előző bejegyzésben pont ennyi időt saccoltam). A busz sofőrünk nem tudta, melyik gombbal kell bekapcsolni a légkondit. Emiatt már a végén nem volt semmi levegő, a busz ablakok párásak voltak, mindenki legyezte magát valamivel, mert az hittük hogy ott fulladunk meg.

Érkezéskor valahol az Alba Plaza-nál szálltunk ki. Szfváron szinte mindent Alba-nak hívnak! :D Első ránézésre nem látszott olyan érdekesnek a város. Ám amikor beléptünk a történelmi Belvárosba, egy egészen más arcát mutatta felénk Fehérvár. Ha jól emlékszem az első szobor, amit megláttunk a Tizeshuszárok Emlékműve volt. Egy lovon ülő pucér férfit ábrázolt!×Đ Őt követte a jó öreg Kati néni-szobor, akinek megszorongatta mindenki az orrát, hátha szerencsét hoz a versenyben. Beértünk a Városháza térre, ahol rögtön megláttam a várva várt Országalmát. Itt megkaptunk a verseny feladatokat. Lehetett bárkit kérdezni, a helyiek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Valahol Romkert mellett oldottuk meg a feladatokat, persze közben azért mászkáltunk is. Ez eltartott nagyjából másfél óráig.

Amikor elindultunk nézelődni, a mi kis csoportunk kettéoszlott. Volt aki elment az Alba Plaza-ba (plázázni itt Szegeden is lehet -_-), de a csapat nagy része, megnézte az egész Belvárost. Rengeteg szép dolgot rejt a város. Az Emlékjel egy négyágú csillagra hasonlít leginkább. A Virágóra is tetszett. Az óra mellé ki volt még virágokból rakva, hogy Székesfehérvár és a mai dátum (amit persze mindennap cserélnek). Még meg akartunk nézni az a Zichy ligetet is. Sajnos már messziről láttuk, hogy egy kisebb tér pár fával, nincs semmi érdekes benne. Ezért inkább visszafordultunk. A Belváros másik végében lévő Órajáték viszont egész szép.

Most úgy pár szót általánosságban a Belvárosról. Mint ahogy már említettem gyönyörű. Az egész sétálóutca jellegű (természetesen több utcából áll) alig látni autókat. Rengeteg fagyizó, étterem sorakozik egymás után. Minden ház vidám színű, fehér, sárga vagy narancs sárga. Elég sok szűk utcát láttunk, ami szép látványt mutatott. Sok helyen az út macskaköves volt.

Olyan délután 2 örül, McDonals után, elindultunk busszal a Bory várba, amely a külvárosban található. Úgy beszéltük meg, hogy itt lesz az eredményhírdetés. Bejártuk az egész hatalmas várat. Leírhatatlanul szép volt. Bory János 40 évig dolgozott rajta a feleségével. Szinte mindenhol Bory által készített szobrok, festmények sorakoztak. A legmagasabb toronyba föl is mentünk. A lépcsők elég szűkek voltak. A torony tetejéről láthattuk az egész külváros hegyekkel tarkított panorámáját. Le voltam nyűgözve. =) Aztán persze jött az eredményhírdetés.-_- Sajnos csak ⒉-ak lettünk. Az első helyezettel együtt júniusban irány ARDEAL, Marosvásárhely!:D

Remélem tetszett az utazási beszámolóm!:) Hamarosan jönnek majd a képek is. Addig is BACIO!!!(k)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔