2012. 08. 30.

5 könyv, amit mindenkinek ajánlok

Úgy döntöttem, hogy ma nem olyan sztárokról vagy zenékről írok, amiket utálok, hanem inkább néhány hasznos olvasmányra szeretném felhívni mindenki figyelmét. ^^ Szerintem akkor jó egy történet, ha izgalmas, változatos emellett minden szereplőnek van saját személyisége. :D Általában elég sokféle könyvet szoktam olvasni, kivéve a krimiket, mert azokat nem bírom. A legjobban azokat a regényeket szeretem, amik más történelmi korban játszódnak. Kötelezőket szinte sosem olvasok, hanem csak olyan könyveket, amik éppen felkeltik az érdeklődésemet.

 
1. Isabel Allende - Zorro
Ez a regény a kedvencem. :D Más a története, mint a filmnek attól még, hogy ugyanaz a főszereplő. A könyv pár évszázaddal ezelőtt játszódik Kaliforniában és Spanyolországban. Diego de la Vega (Zorro) életét születésétől kezdve szinte végig bemutatja. Diego a világ bármelyik felére is kerül, mindig új barátokat szerez és kalandokba keveredik. A legfőbb dolog, amiért harcol, az az igazság. A könyv elején szó esik az amerikai indiánok sorsáról is, akik az európaiak elnyomásától szenvednek. Barátság, szerelem, gazdagok, szegények, hajók, kalózok, izgalom, tervek, érdekek... egyszerűen minden benne van ebben a regényben! Mindenkinek ajánlom. ;)

 
2. David Gibbins - Keresztesek aranya
Ez a könyv napjainkban játszódik és néhány régészről szól. Európa majd később a Föld különböző pontjain jelentős történelmi kincsekre találnak. A történet középpontjában a vikingek állnak. Van olyan jelenet, ahol egy Grönlandnál elsüllyedt vikinghajóban kutatnak. Ám a vikingek kincsét sötét alakok is keresik ezért emberrablások és gyilkosságok is színesítik a történetet. Ebben az izgalmas regényben arra ébredünk rá, hogy a történelemben az események mindig összefüggenek egymással.

 
3. Delphine de Vigan - No és én
Ez a könyv három párizsi tinédzser életét mutatja be. Mindhármukban van valami, ami miatt kitűnnek a tömegből. Hármuk közül talán Lou-t kedveltem meg legjobban a regényben. Hihetetlen optimizmus és nyitottság lakozik benne. Ő még akkor is keresi a megoldást, amikor már mindenki feladta. A korabeli gyerekeknél intellektuálisan sokkal fejlettebb, ezért 2 osztállyal előrébb jár. Az osztályában ő a legfiatalabb és persze termetre a legkisebb. Az egyik legjobb barátja, Lucas emiatt Csipetnek szokta hívni. :) Lucas egy vagány srác, aki semmitől sem ijed meg. Már kétszer megbukott és a szülei nem törődnek vele, ezért egyedül gondoskodik magáról. Bárhol is van, mindig tekintélyt parancsol a környezetében. Lucas és Lou legbelül tudják, hogy barátságnál többet szeretnének egymástól. A történet középpontjában mégis egy szomorú sorsú, hajléktalan lány, No áll. A három barát összefog azért, hogy No sorsa jobb legyen. A könyv mégis befejezetlen, mert egy elgondolkodtató és fontos kérdést hagy maga után...
 
4. Antony Trollope - Hitek és remények
Ez a regény már önmagában azért érdekes, mert a 19. században írták az akkori gondolkodásmód és életfelfogás szerint. Középpontjában egy szegény, vallásos családban élő lány és egy gazdag, vállalkozószellemű fiú szerelme áll, aki kitart az álmai mellett. Az események, néhány ember és a távolság elválasztja egymástól a két fiatalt. Ők mégis kitartanak egymás és az érzelmeik mellett.
 
5. Charlotte Bronte - Jane Eyre
Egy újabb két évszázaddal ezelőtt játszódó regény, ami szintén egy fiatal lány történetét meséli el. Mivel árva, ezért élete során sokszor hagyja magára a sors. Végül egy nemesi származású, középkorú férfi mellett találja meg a boldogságot. A váratlan fordulatok és néhány furcsa szereplő miatt érdemes elolvasni ezt a könyvet. :)
 

Jó olvasást! ;D Ha ti is tudtok valami jó könyvet, írjátok meg kommentben!

1 megjegyzés:

  1. ezeket mind olvastad O.o :) am. azt mondják hogy ez nagyon jó könyv.: the hunger games << és élménydús.. megjelent már filmben is.. de ált. a köny sokkal jobb ^^

    VálaszTörlés

Világidő =) WorldTime◔