2013. 08. 10.

Olvasmány nyárra

Sziasztok! :) Ezen a nyáron is olvastam pár könyvet és most azokról írnék, amelyek közülük a legjobban tetszettek.


Arthur Golden - Egy gésa emlékiratai
Mint ahogy a cím elárulja, ebben a könyvben egy gésa élettörténet ismerhetjük meg. Emellett még a japánok mindennapjaiba és gondolkodásmódjába is bepillantást nyerhetünk. A fiatal lány, Szajuri rengeteg megpróbáltatáson megy keresztül. Legelőször a családjától szakítják el és egy teljesen új környezethez, új feladatokhoz kell hozzászoknia. Szerencsére mindig állnak mellette barátok, akik segítenek neki átjutni a nehézségeken. Aki egy kicsit is érdeklődik a Távol-Kelet iránt, vagy csak szeretne egy izgalmas történetet olvasni, annak ajánlom ezt a könyvet.

Jókai Mór - Az arany ember
Egy újabb regény abból a korból, amikor még nem azt mondták, hogy "Szeretlek", hanem hogy "Szeretem magát". Az arany ember Jókai legnépszerűbb könyve. Nem meglepő, hiszen rendkívül eseménydús, a szereplők jelleme pedig gyorsan megmutatkozik. Egyedül a tájleíró részeket nem tartottam benne annyira érdekesnek. A regény Tímár Mihály vívódásait mutatja be. Egy jóindulatú, becsületes férfi élete egyszer csak egy nagy bűn miatt fordulatot vesz. A szegény hajóbiztos hirtelen milliomos lesz és később azt a nőt is feleségül veheti, aki a legjobban tetszik neki. Ám rádöbben, hogy mindaz, amiről azelőtt álmodozott és meg is szerezte, valójában nem boldogítja. Második otthonául egy szigetet választ, ahol nem létezik, szinte semmilyen gond. Több száz oldal után már hozzánőttek a szereplők a szívemhez. Leginkább Terézát kedveltem meg. Szerintem megéri elolvasni ezt a könyvet. És hogy Tímár valóban jó ember-e? Azt döntse el mindenki saját maga.
Louisa May Alcott - A nyíló rózsa
Ez a köny A nyolc unokatestvér című regény folytatása. Én nem olvastam A nyolc unokatestvért, de így, az első rész ismerete nélkül is kerek, egész volt a történet. A regény a 19. század végén, az Egyesült Államokban játszódik. Néhány fiatal a főszereplő. Leginkább az tetszett ebben a könyvben, hogy olyan fiatal karaktereket ábrázolt, amelyek napjainkra is jellemzőek. Ilyen például, a "stréber srác", a "rosszfiú", vagy a lány, aki mindenkinek tetszik. Mindegyikük keresi a célját és a helyes életutat. A szerelem érzésével is különbözően küzdenek meg. Igaz, hogy egyszerű regény, de mégis egész jó. 

Jó olvasást! :)
Ha más jó könyvekre is kíváncsi vagy, katt ide! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔